Wednesday, 26 July 2017

Dukung Gee..

Assalammualaikum U guys
Assalammualaiki Ya Fauziah..Cinta Hati Hamba.

Citer yg ni tak ingat dah citer ke lum..anyway untuk entry hari ni..

"Dear..Dear.." memanggil Isteri kesayangan saya suatu tika dulu pabila dia dok sibuk belek belek kasut..dan masih tak dengar panggilan saya tadi.

"Dear..ooo Dear" panggil saya lagi..pompuan keliling pulak yg pandang saya. Dalam hati saya berkata.."Ai, ramai ke Isteri yg di panggil DEAR dek Suami..aku panggil Isteri aku."..

Dan masih tak dengar..arwah ni klau mula shoping..emm khusyuk dia cm solat.!!..U guys tau apa saya buat..?? Saya g kat dia n secara spontan saya DUKUNG GEE.!! hahaha

"Eh eh..apa ni..malu eh malu.." gitu la seingat saya Gee ckp bila kena dukung tu..org keliling yg dok membelek2 kasut tersipu sipu senyum n ada yg ketawakan kami. U guys bayangkan sendiri cmana Gee masa kena dukung dek Suami dia ni..

"Saya dok penat panggil panggil awak tadi..awak tak dgr, pompuan yg lain lak toleh kat saya. Saya nak tunjuk kasut yg ni, look very very sexy la..nak awk cuba, saya nak tgk" jelas saya nape saya panggil Gee tadi.

Gee cubit2 lengan saya..tapi dgn senyuman malu.." Yea pun tak yah dukung,,malu org pandang.."
"Dukung tadi Dear secara spontan, tak plan nak dukung awak pun..mungkin saya terlalu sayangkan awak kut"..sambil mengusap dagu Gee. (I really LOVE Gee...soo much la.!!)

Wanita Wanita yg masih dok membelek kasut masih tersenyum2 tgk kita berdua dan ada yg menunjukkan ibu jari tanda "GOOD".

Bukan bermaksud masa tu nak menunjuk2 sygkan bini, bukan ada niat nak mendukung Gee gitu..secara spontan tindakkan saya tu..Mungkin rasa Kasih yg mendalam kut..hingga kini saya tak berapa nak tau nape gitu spontan tindakkan saya..Alaaa, Gee malu malu pun terselit gak rasa BANNGA SUKA coz Suami dia mampu dukung depan org..(Laki ko mampu??! hehehe)

1 perkara yg sgt saya suka buat pabila Gee shoping2,,saya pun dok suka sibuk2 pilih untuk dia..coz saya nak Isteri saya selalu nampak CANTIK dan SEXY di mata saya..Dan ini KAEDAH saya mendidik Isteri supaya BERHIAS UNTUK SUAMI.!!..

Bak kata saya sebelum ni..Kita ni para Suami luangkan masa n fokus la sikit dgn Isteri tika dia shoping2 tu. Sama2 pilih baju kasut what so ever yg Isteri nak beli tu. Beri komen cantik ke tidak, sesuai ke tidak, kiranya tak sesuai beri penjelasan sikit kat dia..pompuan ni jgn kata "Tak Boleh".."Tak Cantik" tanpa penjelasan..Tak puas hati Isteri tu nanti.!!

Jgn dok baca surat khabar sambil duduk kat kerusi tu..dok main fon..dok cekak pinggang bilamana Isteri tu dok tengah memilih barangan shoping dia. Jgn biarkan ISTERI tu KESEORANGAN.!!!

Luangkan la sediikit masa untuk Isteri masa tu..Didik la Isteri kita sentiasa..Jadikan la Isteri kita "BIDADARI" di mata kita...000000000000 jgn lupa,, DUIT SHOPING untuk Isteri kita tu..hahahahahahahaha..Pastinya Isteri terlalu sayanggggggg kat kita..

Suami inginkan Isterinya mengikut kehendak Suami..PERSOALANnya, Adakah Suami cerdik mendidik Isteri??..
(Ni lum masuk bab Nafkah Isteri lg ni.)

InsyaALLAH..



No comments:

Post a Comment

Followers